lauantai 24. syyskuuta 2011

Kansanmusiikin mestarit Liisa ja Tellu viimein Turussa!


Suomalaisen kansanmusiikin voimakaksikko Liisa Matveinen ja Tellu Turkka esittävät konserttinsa ”Vienan naisia” Turussa panimoravintola Koulun Bellman-salissa keskiviikkona 12.10. kello 18. Tunnelman lämmittää keskiaikaisella räimeellä turkulaisyhtye Räikkä. Konsertin järjestää Turun kansanmuusikot ry:n Unelma-klubi. Liput ovelta 10e / 5e (opiskelijat).


”Mont' on muoria minulla, monta muoritettavoa.
En tieä kuta kumarran, kumarran vähän kutaki!”

Vienan Karjalassa eli ja lauloi monta upeaa runonlaulajatarta, mm. Anni Tenisova, Anni Lehtonen ja Domna Huovinen. Vienan naisia -konsertissa kuullaan näiden ja muiden entisajan vienankarjalaisten naisten väkeviä tarinoita. Konsertissa selviää miten sujuu Annin matka haudasta häihin, tai miten käy, kun kuohari Vipulan Liisa kohtaa Väinämöisen veljen pojan. Kuule myös Moarien parannusvinkit!

Liisa Matveinen ja Tellu Turkka ovat suomalaisen kansanlaulun uuden aallon uranuurtajia, ja ovat esiintyneet jo yli 20 vuotta useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa ja yhtyeissä. Uusin duoprojekti Vienan naisia -laulukokoelma valmistui keväällä 2010, ja konsertti on nyt myös tallennettu CD:lle.

Liisa Matveinen: laulu, kantele
Tellu Turkka: laulu, moraharppu, udu

Tunnelman lämmittää Räikkä

Laulu- ja soitinyhtye Räikkä esittää keskiaikaista maallista musiikkia aikakauteen sopivilla soittimilla ja erikoisella huumorilla höystettynä. Tärkeä osa Räikän identiteettiä on riehakas lavaesiintyminen, josta Turun keskiaikamarkkinoiden yleisö on saanut nauttia jo vuodesta 2004. Keskiaikaisiin melodioihin ja osittain tarinoihinkin perustuvissa kappaleissa kerrotaan mm. sahtituvan tunnelmasta, naapurikateuden seurauksista ja munien erinomaisuudesta.

Ilmoittaudu ja levitä sanaa Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti