torstai 5. tammikuuta 2012

Kaksi lauluyhtyeiden huippua yhdellä iskulla!

Unelma-klubi esittää: Suden aika ja Slavonic Tractor 28.1.


Suden aika on lauluyhtye, jonka sointi syntyy neljän vahvan ja erilaisen naisäänen yhdistelmästä. Pohjoismaiseen ja suomensukuiseen kansanmusiikkiperinteeseen pohjautuvan musiikin yhtyeen jäsenet säveltävät ja sovittavat itse. Teksteinä Suden aika käyttää vanhoja kalevalamittaisia kansanrunoja. Kalevalainen runokieli on rikasta, monisävyistä ja kaunista; jokainen kuulija voi ymmärtää sen omalla tavallaan - absoluuttista oikeaa tulkintaa ei ole. Tätä rikasta suomalaista perintöä Suden aika haluaa jatkaa ja pitää yllä.

Suden ajan musiikki perustuu ensisijaisesti lauluun, mutta mukana on myös erilaisia instrumentteja: erilaisia kanteleita, moraharppu, kansanomaisia huiluja, shamaani- ja udu-rumpu sekä sormipianoja.
Suden aika on julkaissut viisi levyä: Etsijä (2004), Unta (2006), Armas (2009), Ilokivi (2011) sekä yhteistyössä Tellu Turkan kanssa Sioonin virsi -levyn Suojaavat siipes (2011).

Kuuntele Suden Aikaa MySpacessa

Slavonic Tractor on kahdeksan naisen lauluyhtye, joka perustettiin Turussa vuonna 2004. Kimmokkeen yhtyeen perustamiseen antoi Le Mystère des Voix Bulgares -tyylinen bulgarialainen naiskuorolaulu, jonka kutkuttavat harmoniat ja hienostelematon äänenmuodostus lumosivat pienen joukon kuorokavereita. Yhtyeen ohjelmistoon on alusta saakka kuulunut myös Suomen ja sukulaiskansojemme musiikkia. Mielenkiintoista jälkeä syntyy, kun nämä kaksi kulttuuria yhdistää.

Slavonic Tractor on osallistunut voitokkaasti useisiin kansainvälisiin kuorokilpailuihin. Ensimmäisen levynsä, "Slavonic Tractor", yhtye julkaisi syksyllä 2010.

Kuuntele Slavonic Tractoria MySpacessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti